Followers

MARI MENABUNG

Friday, November 30, 2012

pengapit ohh pengapit..



assalamualaikum.. selamat pagi semua..
selamat hari jumaat.. ;)
entry 4 today ~~ pengapit ohh pengapit
al kisahnyerr.... semalam some1 mesej miss request utk jdi pengapit dia 22.12.12 nnt..
serba slh plak miss rsa sbb time tu ade kelas + test skali utk highway engineering..
so mmg xble skip class.. mmg kna bersoal jwb dgn lecturer nnti..
sbb lecturer utm space ni lain mcm ckt.. hihihi

okey la back to the story.. 

org cakap klu jdi pngapit nnti lmbat kawen..

tp......................

ade yg cakap klu jdi pengapit nnti cepat kawen..

mna 1 btul ni?? ( jodoh dan pertemuan di tgn TUHAN laaa)
utk pengetahuan semua, miss dah jdi pengapit 4 kali tau... 4 kali... hahaha..
first utk kakak ipar, second utk anak jiran
third n fourth utk kawan baik husband and wife..
tebal muka la klu nk jdi pengapit lagi pasni..
makcik2 terutamanya msti tny, ashik jdi pengapit org, ashik buat hantaran org..
dri sdri bile lagi?
ni jwpn miss - bgi "senyum manis" kat makcik2 yg tny tu.. 
nak buat bunyi cengkerik xble, senyum je la yg mampu.. hihihi
"jadi menantu makcik je la senang.." amboi makcik2 smbl mnyelam minum air yerr... 

tu kta org2 tua.. mgkin dorg xnak anak dara yg blum kawen ni trlalu expose kt org ramai..
nnti hilang seri pengantin laaa.. nnti itu la.. nnti ini laa..
kdg2 dgr mcm mengarut ajer.. tp org2 tua ni terlebih dhulu mkn garam.. 
so, ikut je la ckp dorg tu..

tp kan yg pling best klu jdi pngapit, muka ble inter frame skali dlm album kawen dorg..
mgkin x dpt msk sume sipi2 pn jdi la.. hehehe.. 
haa.. lgi 1.. yg best jdi pngapit, ble mkn sdap kt meja pngantin.. siap org serve lgi...
auwww..! bestt.. tq abg katering... hahahaha...

okey la.. miss stop smpi sni aje.. 
mau gi breakfast.. happy reading to all.. 
bye2.. wassalam.... ;)



ssah jgk nk buat pilihan klu btul2 jdi cmni.. hahaha

p/s - sory kak x dpt jadi pengapit tuk akak...
 tp ape pun hantaran akak sya dah buatkan.. 
harap akak puas hati dgn hasil tgn sya yg x brapa nk seni sgt tu.. hihihi

34 comments:

  1. wah, bestnya dapat jd pgapit... tapi kalo bg kat anna, anna x nak sebab anna pemalu orgnye..hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. best la jgk..
      tp klu dh byk kali jdi segan laa...

      Delete
  2. Betull. kalau jadi pengapit, gambar kita sama banyak dengan pengantin je. itu yang seronok tuu. hahaha

    ReplyDelete
  3. zaman sekarang ni takleh percaya kot benda2 tu...

    ReplyDelete
  4. wahhh..bestnyer..
    klu acik..acik tak mo..
    malu..
    ngee~~

    ReplyDelete
  5. wak pon sonok tengok orang kawen.,. ehHHee

    ReplyDelete
  6. eah...4 kali dah jadi pengapit.wahh...boleh kate senior pengapit da ni.hehe.sha x pnah jd pengapit. :) part interframe dalam gamba n makan sedap tu menarik.hehe.

    ReplyDelete
  7. ena tak tahu nk jd pengapit untuk siapa.. nanti sis nak kahwin, sy nk jadi pengapit boleh?? hehehe

    ReplyDelete
  8. mmg best jd pengapit ni..boleh interframe dlam gambar pengantin

    ReplyDelete
  9. Masa Okje dulu pengapit cilik aka anak sedara OKje yg jadi pengapit! he..he...

    ReplyDelete
  10. hehehe xpnh lg rasanya jd pengapit nie...cam ne la kan...hadoiii sabaqla Miss Zahirah..soal jdh bkn kita tau kan lambar or cpt...akak pun lom jmpe lg nieee

    ReplyDelete
  11. klu cpt kahwin nk jd pngapit lah gitu..hihi

    ReplyDelete
  12. ok la tu da ada pengalaman jd pengapit.! heheh. aiNa x pernah lg.. ^^ sabar miss zahirah. semoga jumpa ur future adam yg soleh. =)amin.

    ReplyDelete
  13. huhuhu best pe wak jadi pengapit..slalunya org kampung ckp jd pengapit ni bawa tempias pengantin hihihi~

    ReplyDelete
  14. seumur idup qira tak pernah lagi jadi pengapit . .hihihi

    ReplyDelete
  15. free2 jee dapat masuk gambar jadi pengapit ni..

    ReplyDelete
  16. makan pun skli ngan pengantin ek.. xperasan plak.. xpernah jadi pengapit. malu..hehe

    ReplyDelete
  17. @@ pandai buat hantaran. Tempah hantaran ble? eh, lupa, dah kawin dah. Hehe. Anyway, kalau selalu jadik pengapit tuh, tak lama la tuan empunya badan tuh. Insyaallah ^_^

    ReplyDelete
  18. akk slalu jd pgapit..best tau..nnt pic kita byk diorg amik..ha hhaaa uitss ada kena mgna x nie..:)

    ReplyDelete
  19. same lah kite pun dah 4x jd pengapit tapi jodoh x sampai lagi pun..hee. tapi jd pengapit bestttt ;)

    ReplyDelete
  20. ade plak yg kte bile jadi pengapit lmbt kawen ehh? hahahha

    ReplyDelete
  21. org tua2 ckp adik xble jd pengapit kakak..nti lmbt kawen jgk..
    err tp yaya da jd pengapit kakak pon..
    ummm umo skrg bru 20++..hehe tp mmg lmbt lg nk kwen..25 pon lum tntu lg..tp apepun yaya xpercaya la..jodh tu ktentuan Allah..cepat atau lmbt..doa je penting..nk cri org yg btul2 boleh jga keluarga ni bukn senang.. =)

    ReplyDelete
  22. pada puteri jodoh tu ketentuan tuhan..tak salah menjadi pengapit banyak kali..hehe

    ReplyDelete
  23. Jodoh itu ketentuan tuhan adapun jadi pengapit itu ada hujjah sain disebalik kata orang orang tua. dari segi logiknya, pengapit akan menjadi perhatian ramai sebagaimana pengantin dari sepuruh pelusuk. tentunya dia akan dikelai oleh mereka yang mencari. itulah logiknya dia akan kawin cepat lepas jadi pengapit

    ReplyDelete
  24. datang terjah dari blog noob. nasib baik noob ada segmen terjah awek. dapatla aku tinjau tinjau awek di dunia maya ni. hehe

    ReplyDelete
  25. jodoh itu ketentuan Allah..moga bertemu dengan pilihan yang tepat..^^

    ReplyDelete
  26. jgn dgr ckp owg . kite yg nak kawen bukan dowg hahahaha

    ReplyDelete
  27. pernah jugak mimin jadi pengapit . hihi

    ReplyDelete
  28. ehemmmmmmm....xsabar nk g mjlis zahirah zanon pulak..=D

    ReplyDelete
  29. Kalau dah ada kelas & test, mesti org tu boleh faham. Lagipun dah buatkan hantaran untuk dea kan? :D

    Tak sure plak cepat or lambat kawen bila jadi pengapit ni. Cuma org kata curik sirih pengantin tu & makan, then dapat la berkat kawen cecepat. Hehehe. Taktau laa betul ke tak :D

    ReplyDelete
  30. tak semestinya jadi pengapit lambat kawin... ada juga yg bertemu jodoh dengan pengapit lelaki...sambil menyelam, sambil minum air...hihi

    ReplyDelete
  31. eh pengapit. (Y) . tarikh kawen tuh sam denga tarikh kawen kazen I haha

    ReplyDelete