Followers

MARI MENABUNG

Tuesday, November 27, 2012

CEREWET..... lelaki vs perempuan..

assalamualaikum to all bloggers..
tuesday already.. but, as usual aku msti ngntuk waa.. knpa cmni?? mgkin sbb weekend aku dh struggle dgn test atucara kontrak & taksiran.. pastu test theory of strucutre plak.. penatnyerr.. tido plak kul 2 pgi.. xpelaa.. lgi 2 thun je zahirah.. bersabar la kerana segulung degree.. korbankan hari minggu kamu.. ;b

entri hari ni bkan pasal kucing... xmo la kerap sgt entry psl kucing, nnti aku sedih bile teringat kt belang.. entri hari ni psl cerewet.. bla ckp psl cerewet ni mst org akn tuding jri kt PEREMPUAN.. kenapa erk? LELAKI x cerewet ke??  untuk pengetahuan semua cerewet ni bermaksud bila ade sje benda yg x kena msti di persoalkan.. sma jgk mksudnye dgn suka berleter, merungut.. itu x boleh, ini x boleh... suka merumitkan prkara yg mudah...haa.. terang dan jelas x? (sumber dri sini)

bile baca maksud cerewet tu mmg x dinafikan la knpa org akan ckp perempuan pling cerewet.. hahaha.. sebabnya aku sdri mmg cerewet... tp bkn cerewet yg melampau semua x ble ikut kpla sdri je.. yaa.. aku cerewet dri segi kebersihan.. aku pantang skit tgk umah bersepah, toilet x bercuci, sinki dapur x bercuci smpi berlumut, barang trlalu byk dlm umah.. ahh mcm2 lgi r.. sakit mata woo... bkan ape kbersihan tu kan penting... islam pun mengutamakan kebersihan.. bile bersih senang kta nk beribadat, penyakit pn x dtng.. btul kan?? tpikan perempuan jgk cerewet bab shopping dgn makan.. yerr.. sbgai cth dri aku sdri ni haa.. hahaha.. selagi x jmpa yg berkenan dihati, aku akan cri smpi dapat.. kdang2 aku tgk brang tu 2,3 kali, then aku pusing2 lagi... mmg keje gile.. sebab tu la aku ska shopping sesorang... xde la org membebel dgan aku sruh pilih cepat.. btul x ladies?? klu sokong agkt jari manis.. hihihi...

ermm... lelaki yg cerewet? aku rsa ada tp x ramai.. mgkin segelintir.. cthnya lelaki jenis yg sgt2 menjaga penampilan.. kdng2 dorg ni yg tegur org perempuan bila ade bnda yg x kna dgn mata dorg.. 1 lgi lelaki pn cerewet jgk la bab2 shopping ni sma jgk mcm perempuan.. btulkan?? plh baju or kasut berjam2 kot... pegang, letak.. pastu pegang lgi letak balik.. ( ehh aku pun sma camtu.. hahaha).. see, bkan perempuan aje yg cerewet.. lelaki pun sma tau... ye laa.. kta mesti nak yg terbaik n memuaskan hati kta.. bru la happy senyum smpo ke telinga.. hehehe

kesimpulannya, from my opinion, lelaki dan perempuan sama2 cerewet.. lelaki dan perempuan jgk sma2 cerewet mengenai perkara yg sma.. cthnya shopping, kebersihan, plh teman hidup.. mcm2 lagi.. tp kdng2 cerewet ni agk menyusahkan jgk sbb x semua orang bleh terima dengan cerewet kta ni.. btulkan? sbb tu aku risau takut xde sape nak kat aku sbab cerewet.. i x nak forever alone.. wuaaaa... mak aku ckp jgn nk cerewet sgt.. hahaha... ye la mak.... ;b

okeyla.. better aku stop smpi cni aje.. mcm wat essay dh ni.. nnti org nk bca pun bosan... sblum tu klu ade sape2 nk bgi pendapat or kritik ble la comment kt bwh ni yer.. daa... ;)



53 comments:

  1. anna setuju.. lelaki n wanita sama saja cerewet...

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. hehehe.. men n women, both of them mmg cerewet..

      Delete
  3. kdg2 mmg sama..dlm berpasangan perangai seharusnya kontra kan?kalau dua2 api mampus..abis terbakor..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. betul2 kna kontra.. klu sma abis pinggan mgkuk kt umah nnt

      Delete
  4. hehe setuju sgt..llki n perempuan ni sama cerewet..hehe

    ReplyDelete
  5. erk.. 5zol klu bab shopping x crewet sgt.. tpi bab mkn je cerewet skit...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg wajar klu cerewet bab mkanan..
      sbb melibatkn ksihatan kta sdri..

      Delete
  6. perempuan cerewet bagus....bak kata dato' fadzilah kamsah

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg bagus tp ssah jgk kot klu prmpuan ni trlalu cerewet..

      Delete
  7. hehehe... ada saja lelaki cerewet... kat tempat aku ada.. hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. so x slh la klu sya ktakan mmg ade lelaki yg cerewet..

      Delete
  8. emosi laki xmcm perempuan...sebab itu klu wanita jd bos pening dah pekerja laki...hehehr.jgn marah th..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. jgn risau.. x marah la..
      sbb prnh dpt bos pompuan yg cmtu.. tension keje

      Delete
  9. Assalam, eh mana ada lelaki pilih kasut atau baju berjam-jam... tak caya aku...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade je.. cthnya ayah sya sdri..
      skjp2 dia tny kt mak ok ke x..
      pastu dia tny anak2 dia plk..
      dah masuk kete pn tny lagi ok ke x?
      kna la sabar.. hihihi

      Delete
  10. Tp kalau lelaki cerewet susah nak redakan sebab diorg ada ego...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. bab ego tu perempuan pun sma jgk kot..

      Delete
  11. cerewet sebab teliti kot..tapi kalau sampai ke tahap semuanya tidak kena..payah gak tu. Tapi memang perempuan lebih cerewet berbanding lelaki

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheeh.. btul tu.. setuju..
      cerewet utk kebaikan tp xble trlampau cerewet sgt kta yg ssah..

      Delete
  12. lelaki kalu time dia cerewet. cerewet tahap krital. turun naik turun naik. kalau perempuan mendatar je..jd xrasa sangat..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sgt2 stuju... klu jmpa lelaki yg sgt cerewet, say gud bye je.. hihi

      Delete
  13. bergantung kpd individu .. tapi majoritinya mmg benar . haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. majoriti mmg btul.. xble dinafikan..

      Delete
  14. kwn2 perempuan saya rasanye cerewet kot..bygkan kalo ajak keluar amik masa setengah jam nak plh tudung,iron tudung..tu belom msk bab pilih baju nak pakai lagi..huhu..bab pakaian mmg perempuan cerewet kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. bab pakaian prmpuan mmg cerewet..
      slaluny ape yg org perempuan pakai, org akn prsan..
      last2 kna wat jadual 1 baju pakai sebulan aje..
      nak rotate baju msti berbulan2..
      jgn ditny knpa perempuan perlu 1 blik utk buat wardrobe dia..
      hihihi

      Delete
  15. lelaki ni kalau dah datang angin cerewet dia, masyaAllah.. kalah pompuan kan.. hahahahaha... memang dahsyat....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. mmg btul pun..
      prnh gatal2 ikut abg gi shopping brng hantaran dia,
      kjap2 dia tukar.. kjap2 dia tny..
      geram jerr..

      Delete
  16. suka ayat ni - sbgai cth dri aku sdri ni haa.. hahaha.. selagi x jmpa yg berkenan dihati, aku akan cri smpi dapat.. kdang2 aku tgk brang tu 2,3 kali, then aku pusing2 lagi..

    sbb kita pun jenis macam tu jgk, byk kali survey baru dpt berkenan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah.. realitinya mmg mcm tu..
      klu ble sume tmpt nk survey.. hihi

      Delete
  17. saya mengaku cerewet . sikett je ta banyak . haha
    tapi MR.F pon cerewet . hihi pon sikit je , dia ta kasi wat pape yg dia ta suke je . tapi suka cara dia kawal macam tu , nampak sayang :3 hehe kegatalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. sma jgk dgn akak.. tp risau jgk bla cerewet ni x sume org ble ngam dgn cerewet kta tu..
      so, nk cerewet kna la berpada2.. ;)

      Delete
  18. huhuhu lelaki ni cerewet bab pemakaian dan kenderaan jew..kalo yg lain tu hmmm...rasanya kureng kot?

    ReplyDelete
    Replies
    1. no wonder la lelaki pny kereta ni ade yg bersih jgk..
      bab kereta lelaki mmg jga..

      Delete
  19. sama je dua2 cerewet sebenarnya. huhu..

    ReplyDelete
  20. Replies
    1. mmg btul ble disiplinkan diri..
      tp kdng2 mnyusahkan jgk..

      Delete
  21. depends jugak kat seseorang tu kecerewetan masing2..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. ade yg terlalu cerewet..
      ade yg x ksah lgsg.. kan2? ;)

      Delete
  22. btol tuh , 2,2 crewet . skong haih .

    ReplyDelete
    Replies
    1. bla dua2 cerewet ssh jgk tau..
      msing2 nak menang jer.. hihihi

      Delete
  23. urmm sstghnye btol..hehe
    tp mmg yg plg kuat cerwt of course la gurl kan..
    tp lau jmpe lelaki yg cerewet..mak ai..kalah pmpn kot..haha ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tp dah jmpa lelaki yg cerewet..
      nk xnak layan je laa

      Delete
  24. cerewet! nak kena lepuk ni! AHHAHAHAHAHA :P eh ak lak over... sorry

    ReplyDelete