Followers

MARI MENABUNG

Thursday, December 30, 2010

1 januari 2011

1 januari 2011

1st day utk thun 2011.. same day gak aku gi skudai.. utm, here i come!
tujuan aku ke skudai bkn nak jalan2 tp da sumthing yg prlu disetelkan.. huhuhu...
sumthing tu adlah register new semester.. that's mean aku akn bergelar student..
but part time student.. huhuhu..
registration kat utm skudai tp pusat pmblajran kat utm jalan semarak, kl..
sok pgi kna bertolak awl sbb pndftran start kul 8 smpi 12..
nsib baik la mmbe aku si cimut offer gi skali ngn dia.. ngn tunang dia skali trmsuk ngn mmbe dia..
aku x knal la sape mmbe tunang dia tu..

takut rsanya nak mulakan hidup aku sbgai student part time..
mcm2 prkara negatif org ckp kat aku..
study part time penat laa.. xde msa free la..
jgka msa bljar lma la.. itu la ini laa...
mmg btul pe yg dorg ckp...
tp stiap org dah wat plhan yg trbaik utk diri sdri..
so, just let it be.. im with my own life....
pedulikan pe org nak cakap...
ni hidup aku.. aku sdri yg tntukan hidup aku..
duit aku.. aku pnya ska laa...
bkannya aku guna duit korg pun..
klu jeles ckp jeles!
kan senang... hahaha....

susah nak jmpa org yg supportive pe yg kta nak wat..
even family aku pun bgi restu kat aku utk smbng blaja lgi..
so what the heck u all yg ska mngta org nak tntukan hidup aku...
alahai.. penat btul hidup dlm dunia cmni...
da je org x senang ngn kta...
da je yg x kna ngn mata dia...
pgi pakai spek laa...
hahaha..

okeylah... rsanya dah terlebih mengarut ni..
aku stop smpi sni je..
nak smbng keje plak..
daaa....



Monday, December 20, 2010

a journey to utm...

hidup aku bakal bermulaaa.....

assalamualaikum sume... sihat?
harap2 sumenyer sihat2 belaka..
hidup aku bakal bermula??
mksudnya?
huhuhu...

meh aku explain... sblum ni dah 2 kali kot aku apply nak smbng blaja pas aku abis diploma.. knon2nyer nak amik full time sbb nak cpat abis.. n msa tu dlm kpl nak uitm jer sbb utk bumiputra kan so yuran pun murah la.. compare dgn ipta yg da kt msia ni..

tp mgkin xde rezeki aku nak smbng full time kot.. sbb 2 kali apply 2 kali tu la aku x dpt.. maybe di sbbkan aku kna bersaing ngn bdak dip ipt lain, bdak2 matrik n bdak2 form 6.. skrg ni sumenyer dah pndai2.. otak makin geliga... ye ke?? ke graf dah jatuh?? huhuhu.. xde sape yg tau..

nak kta x ikut requirement dorg aku rsa dh trlebih ikut.. huhuhu.. muet pn dah amik.. experience keje pun da la dlm setahun.. maybe x ckp lgi kot..

so stlh difikir semasak2nyer, aku decide nak amik part time study kt utm.. kt org yuran mhl... study kt utm agk tough... tp klu difikirkan sume tu smpi bla pun aku x smbng blaja.. kata2 org tu sume nak lemahkan smngt aku jer..
lntak la dorg nak ckp pe jnji aku dpt tunaikan pe yg aku hajati slama ni.

yuran pendftran mmg mahal... blm msk yuran pngajian.. tp bla diexplore psl utm ni mmg kna sgt la yuran ngn dorg pnya kjyaan yg dah di kecapi.. engineering utm mmg dipandang tggi oleh org skliling.. ye kot?? aku x tau la.. org yg kata.. maybe ye maybe tak.. lain org lain pndapat..

msa mula2 aku nak apply utm tu agk confuse gk.. fikir byk kali tkut trslah lgkah.. tp klu dah skali wat, baik truskan... jgn difiirkan lgi klu x x kan tercapai..
huhuhu... aku apply blan 9 kot.. dpat result 1.12.2010.. aku sdri pun lpa nak check.. ni pun mmbe aku yg apply sma yg tlg ingtkan aku..
sggh aku x sgka, dpt jgk twrn blaja tu.. maybe dsbbkan pnglaman keje aku hmpir 2 thun tu yg buat aku pny application tersgkut skali.. hehehe..

pe2 pun skrg aku kna prepare sume borg yg kna isi... sijil2..
n yg penting skali prepare dri segi fizikal.. sggp ke x aku meredah 4 thun blaja..
ari sabtu ngn ahad plak.. hri org bersuka ria.. huhuhu...
xpelah... kta org blaja skali ble blaja... rehat tu bla2 bleh rehat..
sok dh mati rehat la sepuas2nyerrr... huhuhuh

ni aku share pic yg aku dh brjya tmptkan diri aku dlm utm...
huhuhu....


Sunday, December 19, 2010

HANTARAN ~ part 3

asaalamualaikum..
pekaba?? hope sume sihat2 belaka..
now, im back with my new "hantaran" yg dah siap di gubah.. aku nak share ngn korg2 yg explore blog aku, org yg follow or sape2 saje...
sblm ni aku buat hntran tunang ofismate aku sis sufi... ada 2 part ~~ HANTARAN ~ part 1 and HANTARAN ~ part 2

kali ni hntaran abg aku utk dia nikah plak akn jdi tatapan mata korg.. klu ikut date, dia nikah 26.12.2010 kat ipoh, perak.. sanding ari isnin 27.12.2010.. pelikkan sbb ari isnin.. sbb kt sna ssah skit nk book dewan.. sume dh penuh.. nk plak bkl kakak ipar aku ni duk kt sunway city ipoh yg kbnyakannya cina dan india.. so agk ssh utk cri tmpt yg ssuai dlm msa yg sgkat..
lastly, family dia decide wat kt Impiana Hotel..dlm keadaan sdrhna tpi meriah..

tema utk nikah ni hitam n silver tp da putih2 skit.. hand made by myself, my sis n also my brother.. ktorng amik msa lbih kurg 2 mnggu nak siapkan hntaran ni sbb msing2 busy ngn kerja.. berkerjaya la ktakan.. hahahha...
hntaran ni sume 7 item.. yg dah siap stkat ni bru 4.. lgi 3 item tu cam bese la sireh junjung, kek ngn bekas cincin... kli ni agk adventure skit nak design bekas cincin sbb pe la yerr.. sbb mls kot?? hahaha... bkn pe kdg2 tu kekeringan idea.. tibe2 hlang bgitu jerr... huhuhu..

ok la mls nak berceloteh pnjg2.. aku upload pic hntran yg dh siap.. yg slbihnya akan di share bla dh siap.. orite??
later aku upload bekas cincin, cklat ngn sireh junjung..
enjoy yaa!

minyak wangi...


losyen tgn with shower cream...


jam tangan ni hsil gubahan abg aku sdri.. tgn aku da sntuh skit2 je... hahaha

sje nak bgi peluang abg aku nak tnjuk bakat terpendam dia tu... huhuhu

gubahan bunga atas bakul ni hand made by myself la.. zahirah.. hahaha

ni antara hantaran yg dah siap di gubah.. cantik plak aku tgk.. hehehe

cantikkan?
trpaksa puji diri sndri sbb xde org yg nak puji.. hahaha..
sng klu pndai wat sdri ble jimat duet..
x yah mmbazir nak upah kt org..
ermm.. sesape yg nak mntak ktorng gubah ble..
amat dialu2kan.. hrga aku bgi kawan2 laa..
hehehehe....

skrang sume org pndai bab2 gubah hntran ni..
sume depends on their creativity to decorate...
lgi bgus klu pndai main kaler.. n jgn trlalu ikut tema tkut nnt tenggelam..
biar bgi kontra skit kaler tema ngn brang yg nak di gubah..
pesan aku jgn terikat dgn kaler tema...
ikut kreativiti sndri...
berleter lgi... hahahaha...

ok lah.. smpi disini sje..
next, aku akn share hantran tunang abg aku..
pic aku x copy lgi..
da dlm pc..
maybe next time will be continue with part 4 plak ye..
daaa....
enjoy ya!

Taylor Swift: Speak Now

I am not the kind of girl Who should be rudely barging in On a white veil occasion But you are not the kind of boy Who should be marrying the wrong girl I sneak in and see your friends And her snotty little family All dressed in pastel And she is yelling at a bridesmaid Somewhere back inside a room Wearing a gown shaped like a pastry This is surely not What you thought it would be I lose myself in a daydream Where I stand and say: Don't say yes, run away now I'll meet you when you're out Of the church at the back door Don't wait or say a single vow You need to hear me out And they said "speak now" Fun gestures are exchanged And the organ starts to play A song that sounds like a death march And I am hiding in the curtains It seems I was uninvited By your lovely bride-to-be She floats down the aisle Like a pageant queen But I know you wish it was me You wish it was me, don't you? Don't say yes, run away now I'll meet you when you're out Of the church at the back door Don't wait or say a single vow You need to hear me out And they said "speak now"

Don't say yes, run away now I'll meet you when you're out Of the church at the back door Don't wait or say a single vow Your time is running out And they said, "speak now" Ooh, la, oh Ooh, ooh I hear the preacher say "Speak now or forever hold your peace" There's the silence, there's my last chance I stand up with shaking hands, all eyes on me Horrified looks from Everyone in the room But I'm only looking at you I am not the kind of girl Who should be rudely barging in On a white veil occasion But you are not the kind of boy Who should be marrying the wrong girl So don't say yes, run away now I'll meet you when you're out Of the church at the back door Don't wait or say a single vow You need to hear me out And they said, "speak now" And you say Let's run away now I'll meet you when I'm out of my tux at the back door Baby, I didn't say my vows So glad you were around when they said "Speak now"  

HANTARAN ~ part 2

assalamualaikum.. kta jmpa lgi dgn tajuk blog ari ni bakat terpendam yg x disedari - part 2..
smbngan drpd part 1 ~ HANTARAN ~ part 1
last week aku da upload pic hantaran ofis mate aku, sis sufi utk engagement day dia ari sabtu ni 25 dis 2010 dgn tema kaler hitam n merah..

sbnrnya aku nk share hntran abg aku msa dia bertunang temaala2 inggeris plak.. mix soft peach with a little dark brown... ala2 inggeris tu aku gtl2 ltak jer.. hahaha.. tp x smpat lgi.. maybe next time aku post yer...
ok back to the real story, psl hntran ofismate aku ~ sis sufi utk side lelaki...
sume 5 item.. tp aku cuma wat 3 item je.. lgi 2 item tu sireh junjung ngn buah akan di buat sndri oleh fmily belah lelaki.. korg tau kan npe? klu wat awl sgt bnda tu nnt bnga n buah jdi layu n lebam.. so x cntik n hilang seri nnt..

hntran side lelaki ni bertemakan hitam putih kot?? or hitam silver... im not so sure coz color nmpk cam putih.. tp bla tgk blik da silver skit.... hntran ni hand made by my self ( zahirah ), ofis mate aku yg giler, sally ( jgn marah, nnt bakul buah ko x jdi... hehehe... ;p ) n sis sufi sdri.. besela nak bgi bakal mak mentua tgk msti la da air tgn kat hntran tue... hikhikhik...

what ever la sape yg wat.. jnji siap.. sebab tuan pnyer hntran ni risau sgt tkut x smpat siap..
ashik membebel kt aku n sally suh siapkan cpat.. akhirnya ari khamis mlm jumaat,last week ktorng bertungkus lumus siapkan hntran dia..
n lastly, sume dah siap n aku nak share kat korg pic2 tu...

kaler - hitam silver or hitam putih..
tema - simple n luxury ( main hentam je.. hehehe.. )


hand made by sally.. mula2 dia penng cmna nak susun bunga.. aku wat bodoh je.. last2 cntik jgk dia susun... huhuhu.. syabas betehh!!

bunga dri view yg dekat.. bling2 tu ktorng wat sdri.. snang jer.. x susah pun..



bekas cincin.. sally kata pki gelas kt dpur je.. hahaha.. btul2 budget klu camtu..

hand made by my self.. pening gk x tau nak watpe... last2 cmni la jdinyer.. buku agama dgn telekung... cantik kot?? hehehe..

bakul buah, telekung dgn buku n bekas cincin

ni lah hasil gubahan ktorng.. cantikkan??
sape lgi nak puji klu bkn dri sdri...
hahaha... harap2 en.zul berpuas hati ngn gubahan ktorng ni..
n sblm trlupa, aku ngn sally nak wat claim ni.. nak present kat sis sufi n bro zul..
hahahahahha... jgn marah yerr..
to be continue to part 3 n maybe part 4.. hehehe
daa...

Monday, December 13, 2010


ada sorang blogger ni buat survey....
soalan sng je.. sume yg korg pnah da kot?? join la.. sng je.. x ssah pun..
kat bwh ni soalan survey yg korg kna jwb..
yg istimewanyer survey ni trbuka utk sesape shj yg ada BLOG a.k.a BLOGGER cam aku ni la... hehehe
jawab dgn ikhlas bak kata blogger ni.. Tuhan nmpk.. hahaha
pilih 1 jwpan tuk stiap soalan..
slamat mencuba!


Soalan2 servay yg perlu di jawab dengan ikhlas. Sila pilih 1 jawapan untuk setiap soalan.

1) Apakah jenama telepon bimbit yg anda gunakan sekarang?
    a) Nokia
    b) iPhone
    c) Sony Ericsson
    d) Samsung
    e) LG
    f) HTC
    g) Blackberry
    h) Motorola
    j) CSL

2) Apakah jenama komputer riba yang anda gunakan sekarang?
   a) Acer
   b) Hp
   c) Dell
   d) Lenovo
   e) Sony
    f) Apple
   g) Compaq
   h) Fujitsu
   i) Toshiba
   j) MSI

3) Apakah jenama kamera digital yang anda gunakan sekarang?
    a) Nikon
    b) Sony
    c) Casio
    d) Canon
    e) Kodak
    f) Samsung
    g) BenQ
    h) Panasonic
    i) Olympus
    j) Fujifilm

4) Apakah saluran jalur lebar yg anda gunakan sekarang?

    a) Streamyx
    b) P1
    c) Maxis
    d) Celcom
    e) Digi
     f) Yes
    g) Time
    h) Jaring
    i) U Mobile
    j) Tune Talk

5) Apakah jenama pakaian yg anda selalu beli sekrang?
    a) Zara
    b) Padini/PDI
    c) CK
    d) AX
    e) Guess
     f) Adidas
     g) Levi's
     h) Prada
     i) D&G
     j) Romp
     k) Soda
      l) LV
     m) GAP
  
6) Di manakah restoran/cafe yg selalu anda singgah untuk makan?
    a) Starbuck
    b) Old Town White Cafe
    c) Mcdonald
    d) KFC
    e) Pizza hut
     f) Chiken Rice Shop
     g) Nando's
     h) Dunkin Donut
     i) Teppanyaki
     j) Sushi King
     k) Big Apple
     l) Secret Recipe 


7) Di manakan gedung membeli belah yg selalu anda kunjungi?
    a) Tesco
    b) Jaya Jusco
    c) Giant
    d) Carrefour
    e) Pakson
    f) Clod Storage
    g) Mydin
    h) Metrojaya
    i) SOGO
    j) ISetan
    k) Ikea

8)  Apakah saluran radio tempatan yg selalu anda dengar?
    a) HotFM
    b) EraFM
    c) SuriaFM
    d) SinarFM
    e) HitzFM
     f) RedFM
    g) ThrFM
    h) FlyFM
    i) MuzikFM
    j) KlasikNasionalFM
    k) XFM
    l) IKIMFM
   m) MIXFM

9) Apakah saluran TV tempatan yg selalu anda tonton?
     a) TV1
     b) TV2
     c) TV3
     d) Ntv7
     e) 8TV
      f) TV9
      g) Astro Ria
      h) Astro Prima
      i) Astro Oasis
      j) Astro Citra
      k) Astro Warna
      l) Astro Ceria
     m) AFC

10) Apakah jenama pewangi badan yg anda gunakan sekarang?
     a) Dunhill
     b) Burberrys
     c) Gucci
     d) Bvlgari
     e) Channel
     f) Calvin Klein
     g) Christian Dior
     h) Hugo
     i) Davidoff
     j) DKNY
     k) D&G
     l) Escada
     m) Estee Lauder
     n) Giorgio Armani
     o) Lacoste
     p) Lancome
     q) Tommy Hilfiger
     r) Versace
     s) Ralp Lauren

11) Apakah jenis majalah yang anda selalu baca?
     a) Remaja
     b) Media Hiburan
     c) Mangga
     d) Intrend
     e) Wanita
      f) Pesona Pengantin
     g) Hai
     h) Pa & Ma
     i) Maskulin
     j) Majalah PC
     k) Impiana
     l) Arena Bola Sepak
     m) Nona
     n) URTV
     o) Majalah Saji
     p) Mastika
     q) Novel




SATU PERMINTAAN....

Jika aku bertemu Tuhan dan diberi kesempatan untuk meminta SATU permintaan, maka aku akan segera memintanya. Permintaan dan harapanku adalah Jika aku ditakdirkan menikah dan bersatu dgn seseorang, aku ingin menikah dengan seseorang yang paling mencintai aku..." dan jika aku ditakdirkan mati hari ini maka aku akan meminta kepada Tuhan satu permintaan lagi, jika aku dilahirkan kembali aku ingin dilahirkan manusia yang mencintai seseorang itu sebelum orang lain menyayanginya. semua yg kujaga selama ini cuma buat seseorang itu... tp jika Tuhan menolak permintaanku aku pun segera akan meminta permintaan satu kali lg, aku ingin membasuh kaki seseorang itu saat pertama kali aku bertemu dengannya diakhirat nanti. tp jika Tuhan tak mengabulkan satupun permintaanku... aku hanya berharap seseorang itu akan mengingat dan mengenaliku sebagai perempuan yang cemburu kerana pernah, masih dan akan mencintanya ..






Sunday, December 12, 2010

adamaya scene amani.flv

ni episod bpe ntah??
comel je si amani ckp dlm phone..
enjoy this video...




HANTARAN ~ PART 1

bakat terpendam??

mmg aku sdri x trfikir pun nak wat sume ni..
sume bermula msa pak ngah aku nak kawen..
ktrng anak2 sdara trutamanya yg pompuan ni "dipaksa" mnunjukkan bakat mengubah hntaran... ( padahal sblm ni x pnah wat lgsg 1 st time ni wehh )
hahahaha.. cam x prcya je.. msa mula2 main bli je bunga yg ntah pe2..
main hentam je... bli brang2 hiasan ikut sedap mata memandang jer...
tp, at last jdi jugak.. hahaha... wlupun da yg kurg dri pndngn mata aku.. sume tu x pnting.. aslkan ada.. kawen ni yg pnting tu akad nikah.. bkn trletak pd hntran yg mahal2 or pe sja...

ni aku nak tnjuk srba sdikit pic hantaran yg dah di gubah... yg lain msih dlm process.. aku share stkat yg siap dlu yee...

yg ni tema merah n hitam.. request by sis sufi.. ofismate aku.. dia nak tunang 25.12 nnt.. hantran ni belah pompuan pnyer.. side laki msih dlm process gubah.. hehehe.. juz wait n c!

buku2 agama.. hiasan yg simple je but nice.. maybe kot?? hahaha.. tp tuan pnyer hntran kta ok n cantik... ;p


kemeja camel lgi.. view dri side lain...


set tali pinggang dgn neck tie.. tp trlupa plak nak rotate... hahaha.. sory!



kemeja, set tali pinggang with neck tie


sje2 amik pic bnga dri dekat... nmpk je bunga ros tu simple tp dsbbkan bling2 yg aku ltak tu lgi menaikkan seri bnga ros ni..




cmna dgn gbahan2 tu? ok ke ko??
ni hasil kerja aku sorg ke?? huhuhu...
x jgk.. da lgi org lain tlg skit2...
hehehe... xpelah sume tu brgntung pda idea msing2...
sume org da pndngan dia sdri...
tp sory sgt2 sbb kualiti pic yg kurang memuaskan.. nmpk kabur sbb gna kmera hp..
mp besar pun hampeh gk.. huhuhu...

next aku akn upload gmbr hntaran bertemakan ala2 inggeris plak.. mix soft peach with a little dark brown...ni msa abg aku nak tunang..

Wednesday, November 24, 2010

SENYUM..... =)

aku punyer 1 senyuman menawan.. hahaha..
x malu plk aku ni..
prsan lebih.. agkt bakul sdri..
klu sdri x agkt sape lgi nak agkat??
hahahaha...
btw, enjoy this song...
senyum by malique feat najwa...
senyum slalu..
jgn lupa senyum..
senyum itu 1 sedekah..
bla slalu senyum hati slalu gumbiraa.....SENYUM... =)


http://www.youtube.com/watch?v=Btc96NVU1qg