Followers

MARI MENABUNG

Monday, December 20, 2010

a journey to utm...

hidup aku bakal bermulaaa.....

assalamualaikum sume... sihat?
harap2 sumenyer sihat2 belaka..
hidup aku bakal bermula??
mksudnya?
huhuhu...

meh aku explain... sblum ni dah 2 kali kot aku apply nak smbng blaja pas aku abis diploma.. knon2nyer nak amik full time sbb nak cpat abis.. n msa tu dlm kpl nak uitm jer sbb utk bumiputra kan so yuran pun murah la.. compare dgn ipta yg da kt msia ni..

tp mgkin xde rezeki aku nak smbng full time kot.. sbb 2 kali apply 2 kali tu la aku x dpt.. maybe di sbbkan aku kna bersaing ngn bdak dip ipt lain, bdak2 matrik n bdak2 form 6.. skrg ni sumenyer dah pndai2.. otak makin geliga... ye ke?? ke graf dah jatuh?? huhuhu.. xde sape yg tau..

nak kta x ikut requirement dorg aku rsa dh trlebih ikut.. huhuhu.. muet pn dah amik.. experience keje pun da la dlm setahun.. maybe x ckp lgi kot..

so stlh difikir semasak2nyer, aku decide nak amik part time study kt utm.. kt org yuran mhl... study kt utm agk tough... tp klu difikirkan sume tu smpi bla pun aku x smbng blaja.. kata2 org tu sume nak lemahkan smngt aku jer..
lntak la dorg nak ckp pe jnji aku dpt tunaikan pe yg aku hajati slama ni.

yuran pendftran mmg mahal... blm msk yuran pngajian.. tp bla diexplore psl utm ni mmg kna sgt la yuran ngn dorg pnya kjyaan yg dah di kecapi.. engineering utm mmg dipandang tggi oleh org skliling.. ye kot?? aku x tau la.. org yg kata.. maybe ye maybe tak.. lain org lain pndapat..

msa mula2 aku nak apply utm tu agk confuse gk.. fikir byk kali tkut trslah lgkah.. tp klu dah skali wat, baik truskan... jgn difiirkan lgi klu x x kan tercapai..
huhuhu... aku apply blan 9 kot.. dpat result 1.12.2010.. aku sdri pun lpa nak check.. ni pun mmbe aku yg apply sma yg tlg ingtkan aku..
sggh aku x sgka, dpt jgk twrn blaja tu.. maybe dsbbkan pnglaman keje aku hmpir 2 thun tu yg buat aku pny application tersgkut skali.. hehehe..

pe2 pun skrg aku kna prepare sume borg yg kna isi... sijil2..
n yg penting skali prepare dri segi fizikal.. sggp ke x aku meredah 4 thun blaja..
ari sabtu ngn ahad plak.. hri org bersuka ria.. huhuhu...
xpelah... kta org blaja skali ble blaja... rehat tu bla2 bleh rehat..
sok dh mati rehat la sepuas2nyerrr... huhuhuh

ni aku share pic yg aku dh brjya tmptkan diri aku dlm utm...
huhuhu....


2 comments:

  1. tahniah laa weih..
    aku pun dlm perancgan nak sambung stdy..
    ;)

    ReplyDelete