Followers

MARI MENABUNG

Monday, December 10, 2012

tuna hills

assalamualaikum semua..
happy monday.. yer miss tau ari ni sume bad monday kn..
think positif, so just said happy moday! hihihi

ari ni entry pasal tuna hills.. tuna ni bkn mknan mnusia tau..
mknan kucing.. ade 2 jenis yg miss slalu bli, a/d colour biru, i/d kaler maroon..
saiz tin mcm tuna ayam brand.. hrga ble thn rm8.50..

bgini kisahnya.. dlu miss slalu beli tuna hills ni utk my cats..
mmg berselera kucing2 tu mkn.. even dh cmpur dgn pallete..
sblum ni miss beli tuna tu kat vet clinic yg ownernya berbangsa india..
harga still maintain... beli sbab kucing betina bru pas operate.. 
so bgi mkn tuna utk bgi cpat kering luka operation tu..
msa miss beli tuna ni, salesgirl tu x ckp ape2 pn psl tuna..

then, 1 day, miss nak gi amik kucing betina lgi sekor bru pas operate jgk..
but this one, owner vet clinic ni perempuan melayu..
msa nk mntk tuna tu, doc tu ckp, "tau kan tuna ni kna SAMAK??"
haaaa...!! mmg trkejut beruk miss msa tu..
tp beli jgk sbb kucing bru pas operate..

but that was last time miss beli tuna tu.. pas dh tahu x bli dah..
bkn ape x smpi hati nk bgi kucing2 tu mkn bnda2 yg haram 
ksian pn ade sbb mmg dorg berselera mkn tuna tu.. at last, miss bgi ikan 
sardin or kembung yg direbus cmpur dgn pallete.. but ada add on tau fish oil.. 
(ble request nk fish oil or x.. hahaha)

so, tujuan entry ni just nk inform to all cat lovers psl tuna ni..
im just sharing it to all people.. is it ok?  ehh.. speaking plk.. hihihi...
okey kt bwh ni gmbr tuna tu.. tp kt pasaran malaysia 
design sticker kt luar tin tu lain ckt tp saiz still sama..


okeyla.. stop smpi cni jer.. nnt miss akan share tips2 pnjgaan kucing..
ni pun dpt tips dri adik. dia blajar veterinar kt UPM..
assalamualaikum semua.. bye2.. ^,^


21 comments:

  1. ^_^ tak bela kucing, tapi thanks for the info.

    ReplyDelete
  2. INGTKAN TUNA HILLS TU MAKANAN MANUSIA N MCAM SARDIN .. HAHAHA =_='

    ReplyDelete
  3. bini wak pon X sukak bela kuching jugakkk.. UHhuu

    ReplyDelete
  4. Wakaka.Ingat tu tuna apa...Kucing punya makanan rupanya.

    ReplyDelete
  5. Dulu ktorang ada bela kucing..bila dah besar masing² dah membawa diri..

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. hari ni monday tak bape nak ceria.
    esok tetiba je kena pergi kursus..huhu
    stress tol.

    ReplyDelete
  8. ooo mknan kucing..
    ingat sardin td..

    ReplyDelete
  9. baru tau. take note utk sesape yg bela kucing.

    ReplyDelete
  10. samak? tuna tu campur skli dgn daging babi ker??

    ReplyDelete
  11. owh, next time kena hati2 lah.. baru tahu ni.. dlu masa ena ada kucing, pernah bagi yang ini... jap, nak tanya Pallet tu ape ye???

    ReplyDelete
    Replies
    1. pallete tu mknan kucing cam friskis tu..

      Delete
  12. ooo tak taupun...kali last bela kucing 23 tahun lepas...nice info..

    ReplyDelete
  13. owhh yaya xtaw ponnn...ade yg kene samak..huhu
    yaya bg frskis je kucin kt uma ni..

    ReplyDelete
  14. makan dlm tin yg di import memang byk mengandungi bahan2 yg x halal....

    ReplyDelete
  15. salam mis zahirah.
    Dulu ta nak makan sardin pun susah apatah lg tuna..hehe

    Pekabar di pg ni?

    ReplyDelete
  16. y tuna kena samak?is it untuk brand ni saja atau any tuna product utk makanan kucing?

    ReplyDelete
    Replies
    1. setakat ni yg sya tau brand ni shj..
      yg lain2 sya x pasti..

      Delete
  17. ada campuran khinzir ke? ya allah... nasib x pernah bagi kucing2 anis makan tuna hills ni semua... selalu rebos ikan kembong atau sardin and gaol dengan nasik! cepat diorang kenyang... bagi makan pon 2 kali je.. pagi lepas subuh dengan sbelum maghrib.. hehe.. berdisiplin! :p

    ReplyDelete