Followers

MARI MENABUNG

Thursday, December 13, 2012

perempuan dan kereta..

assalamualaikum semua..
how's ur day? is it everything ok? 
ape2 pun senyum jln terbaik mengubat hati yg stress.. ;D

ari ni terfikir nk buat entry pasal perempuan dan kereta..
sbb msa cuti keputeraan sultan selangor, miss x kmna.. plan nk basuh kete.. 
start bsuh kete kil 8.30 pgi kot..
tgh feeling menjirus air kt kete, jiran tegur "anta car wash je 10 hinggit.."
miss senyum smbl brkta "xpe la tgh rajin ni.."
rsanya dah 2,3 kli dia ckp bnda yg sma bla dia nmpk miss bsuh sdri kete..

terfikir jgk pelik ke bila perempuan bsuh sdri kete dia??
perempuan ni slalu anta kete dorg gi car wash ke??
please comment ckt..
sbb x prnh anta kete ke car wash..  x puas hati.. mcm x bersih..
miss sdri basuh kete mmg lma 3-4 jam( berlaku pmbaziran air, jgn tiru aksi ini yer )
sbb siap polish ngn vakum kt dlm skli..
syg kete woo.. hihihi.. 
mmbe pn tegur, klu bkk car wash ni shri 2-3 bijik kete je awk ble cuci..
hnya mampu gelak je la.. hahaha

sebarang komen atau pndpt ble dutarakan kt ruang komen bwh ni yer..
happy reading to all.. 
assalamualaikum.. daaa ;)


23 comments:

  1. Miss...sha pon suke basuh sendiri.Puas hati.Susah nak jumpa kedai yang basuh btol2 bersih.Selalu memang sha x puas hati.Sebab tu lg selesa basuh sendiri. :)

    ReplyDelete
  2. xpernah basoh dan x pernah hantar carwash sebab xde kereta sendiri!

    haha! tapi selalu nya, tengok akak abang semua basoh sendiri.. sebab carwash basoh memang x bersih! jadi xpuas hati pulak nanti.. susah nak carik yg betol2 basoh sampai kita puas hati.. kadang diorang basoh yang luar je.. dalam, sama jugak!

    orang kata, biar penat berpeloh, yang penting puas! :)

    ReplyDelete
  3. BASOH SENDIRIK JE .. JIMAT DUIT .. HAHA .. XLA .. ADIK2 RAMAI .. PAKAT2 R BASUH ..

    ReplyDelete
  4. basuh sendiri lagi bagus..kl dok selangor..air free..hahaha..rm10 byk tu..sedangkan kl basuh sendiri..tak sampai rm2 je kot...lagi 1...bagus exercise badan...aku kl basuh kereta..paling kurang 2jam...hahahaa...

    ReplyDelete
  5. Akak suka basuh keta sendiri..lagi puas hati.. :)

    ReplyDelete
  6. lagi suka basuh sendiri . semua boleh cuci

    ReplyDelete
  7. rasanya jiran tu tak ada modal nak tegur... cuba sekali sekala cakap aik asyik2 ayat yang sama jer..

    time musim hujan mcm ni memang tak cuci kereta la...

    ReplyDelete
  8. Saya rasa...dia..just nak cakap ngan MZ kot? Dia laki kan? sebenarnya cuci kereta tuh satu senaman jugak. Tapi saya...errr...hantar pakai yang instant punya cuci kereta tuh ajala.

    ReplyDelete
  9. basuh sendiri lagi bersih bagi anna... car wash ni kena yang ok, ok la.. tapi kena yang pemalas memang sambil lewa je..

    ReplyDelete
  10. nak komen. tapi sy lelaki. haha. tp kakak ipar selalu anta carwash. mungkin depends kot. kalu yang nak betul2 bersih akan cuci sndiri.

    ReplyDelete
  11. betul zahirah...ayie jarang tgok org pompuan basuh kereta sendiri....x pernah tgok pun sebenarnya....

    ReplyDelete
  12. ehh.. deqja ade moto jer.. sllu hape basuh kereta bapak...

    puas hati . bersih. jamin ! haha

    ReplyDelete
  13. tak boleh nak basuh sendiri coz duk apartment... xdo paip air..ke car wash jugak la.. tp selalu pergi pagi coz ptg diorg dah penat & wat sambil lewa jer...huhu

    ReplyDelete
  14. depends kot sejauh mana seseorang tu syg kat kereta dia..klu mmg betul2 syg sanggup lah cuci sendiri..mcm miss. hihi

    ReplyDelete
  15. ala tak pelik pun pmpuan basuh keta . mee pun slalu kot lap2 keta. drp hntar car wash . 10hinggit dah boleh beli mcm2

    ReplyDelete
  16. dulu time dok merantau mmg hantar carwash sbb rumah apartment. skrg tinggal ngn family cuci sendiri je ngan family gotong royong. seronok. ;)

    ReplyDelete
  17. azie singgah sini...terima kasih melawat kawasan blog saya...apa pun terbaik !

    ReplyDelete
  18. kalau saya ada kereta , lebih baik cuci sendiri, kamonn kamon girl, kita kan perempuan, semua lelaki buat kita perempaun pun boleh buat. hihi

    ReplyDelete
  19. haha amboiii lamenyer bsuh kete..yaya pon bsuh kete sdri..tiap hujung minggu..jimat uet..sabun bsh kete pon beli rm10 dapat 2 okeyh..boleh pkai berbulan..huhu..

    tapi setengah jam - 45min je basuh..dengan lap kering sekali..xde vacum la..lau vacum mayb 1jam je kot..^o^

    ReplyDelete
  20. Depends. Tyme rajen basuh sendiri. Tyme malas anta car wash je. Mana2 pun boleh. Hehehe. Tapi if kete dah kotor sgt, prefer anta car wash. Sbb car wash basuh lebih detail. Basuh sendiri, basuk camtu2 je :P

    Tapi kena pandai pilih car wash la :D

    ReplyDelete
  21. rajinnya dia basuh kete sndiri..!

    ReplyDelete
  22. selalu teringin nak basuh sendiri tp hubby x bagi.. kadang2 wiken kalu dia bangun lambat, basuh laju2.. keta cantik, bersih n pd masa yg sama exercise juga. semput gak basuh keta ni kan??

    ReplyDelete