Followers

MARI MENABUNG

Wednesday, December 5, 2012

ini tidak adil!

assalamualaikum semua.. 
sihat ke? lma x tny khabar kn.. hehe
mggu ni pny entry sume pndek2..
gejala malas nk menaip apatah lgi menulis..
(no wonder asaimen bertangguh2.. pdn muka!)

ari ni miss nk luahkn prsaan.. dgr tau.. ;b
knpa student UTM SPACE x dpt kad siswa 1 malaysia?
knpa part time UiTM bleh dpt?
adkh krna yuran yg mahal, mrka menganggap kami a.k.a student utm space ini
kaya2, xperlu bantuan? owhh.. slh sma skli..
miss sdri trpksa apply ptptn for second time pas dip dlu..
trpaksa ok.. klu x, yuran x trbyr..
mmg kami2 ni dh bkrja, tp x smstinya bla bkrja,
duit bagaikan mencurah2 kedlm gandum.. ( mcm iklan koko crunch plk)

bila ditanya knpa, alsan pihak atasan, dlm pekeliling kami didaftarkan ats 
nma student part time.. owhh.. mmg miss xble trima..
klu student part time, x dpt, xdpt la..
knpa ade plk segelintir yg ble dpt..
ni la yg dikatakan..........
- RAKYAT DIDAHULUKAN PENCAPAIAN DIUTAMAKAN -

wassalam... daa.. 
p/s -ari ni xde post ww




29 comments:

  1. ^_^ tak dapat lagik kot? saya tak tahu menahu pasal ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg confirm x dpt laa..
      MPP mntk pnjelasan knpa.. huu

      Delete
  2. anna pon x sure sebab anna belum sambung study lagi.. next year baru nak sambung...

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu full time mmg confirm dpt.. sbb dlm website pn utk student full time shj.. tp yg pelik knpa uitm part time ble dpt?
      sbb miss ade mmbe part time uitm, siap post gmbr kad siswa ni dlm fb.. trkejut la ktorng xble dpt.. mna ble cmtu

      Delete
  3. kwn2 niesa yg blaja skang ni pn masih xdpt..full time gak dorg..hari2 dngar dorng membebel..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sotutnye full time dh ble dpt laa..
      ipta lain dh berkurun dpt.. huhu

      Delete
  4. memang tak adil ni..kena buat aduan..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. x adilkan..
      hrp2 diluaskn lgi pmberian kad ni..
      MPP dh buat ape yg ptut tggu je laa..

      Delete
  5. patutnya bila dah status student..tak kira la..part time ke..full time ke..bagi je la diskaun tu...rakyat malaysia juga...lagipun kad ni untuk beli buku je kan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. name pn student.. xkira r full time or part time..
      1 malaysia kan.. huhu

      Delete
  6. ingt semua student blh dpt kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ble bca kt website 1 pengguna..
      hnya student full time shj yg dpt..
      tp pelik sbb part time uitm ble dpt plk.. -,-

      Delete
  7. la..saya ingatkan semua dapat.. ada jugak yang tak dapat ye?? tak boleh panjangkan ke isu ni ye kat mana2?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah di pnjgkn pn.. tp ttp x dpt jgk..
      alsan sprti diats, dlm pekeliling itm dh didftrkn sbgi student part time

      Delete
  8. dah dapat ke kad siswa...nape kitaorg tak tahu pun..:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh2.. dh dpt tau..
      baik gi cek kt hel ehwal pljr..
      jgn smpi tercicir plk

      Delete
  9. oooo..bgtu citenyer??
    ingtkn sume dpt..
    bleh plih2 yea??

    ReplyDelete
    Replies
    1. xsume pn dpt..
      utk mklmat lnjut bkk website 1 pengguna

      Delete
  10. owh. ingatkan semua dapat. patut tnya akak ipar yg UTM space pun dia cakap x dpat.

    ReplyDelete
  11. dah dapat kad diskaun kan skrang.. mungkin xmeluas lagi. yang betul di bawah kerajaan pun belum dapat lagi dengar kata tahun depan.tahun depan baru di perluaskan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hrp2 diperluaskn..
      sbb MPP dh bwk keats, ttp x dpt jgk.. huhu

      Delete
  12. Replies
    1. yer.. mmg x adil..
      kn sng bgi je sume student..

      Delete
  13. ish3...memang x adil.ni janji dicapati dah ni eah.x patot.x patot.

    ReplyDelete
  14. nak bg tp main pilih bulu..ini tidak adil

    *leh jd isu ni ;)

    ReplyDelete
  15. adik Ana yg blajar part time kat UTM Space pn xdpat jgak n Ana part time student UiTM dapat..mengikut kata-kata senior,student baru tak dapat..tak pasti pula baru mcm mana coz Ana da sem 7..dan HEP hantar semua nama kpd Bank Rakyat mereka yg pilih..
    itu yg Ana dgr la tak pasti betul atau tidak

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami2 ni kbanyaknya pljar lma..
      pelik la knpa dorg buat cmtu..

      Delete
  16. din dah dpt tapi x ambik lagi..lagi pun kampus di kt dlm kwsan hutan kiri kana hutan dalam pembangunan so mmg tak dpt guna kad tu :/ takde function

    ReplyDelete