Followers

MARI MENABUNG

Friday, December 7, 2012

jangan katakan TIDAK!

assalamualaikum semua..  salam jumaat..
ari ni nak senyum byk2 ble? bru la manis dipandang.. hihihi
entry hari ni jgn katakan TIDAK! yer.. TIDAK tu sngaja dibesarkan..
sebab ape yg kta nak blum tntu kta dpt.. dan jgk sebaliknya..
x mustahil ape yg kta xnak tu la kta akan dpt..
sebabnya miss sdri dah kena laa.. pengalaman ni..
xtau la sama ada suratan atau kebetulan...
nak tau bca kt bwh ni...

KISAH 1..
sebenarnya dlu miss x suka sgt ngn kete myvi tau..
xtau la knpa.. n x prnh letak kete myvi dlm list kereta idaman.. hihihi
sbbnyer miss aim honda jazz n lancer ( berangan lebih ni ;b )
tup2 thun lpas, miss dah "terbeli" kete myvi laa... hahaha
nak xnk kna trima knytaan..
myvi putih itu, MISS WHITEY sdah brsama dgn miss zahirah hampir setahun..
bukan lgi mmpi tpi realiti..
ini la dikatakan rezeki dri ALLAH... aminnnn..
okey2 habis dah kisah 1.. xnak pnjg2

miss whitey.. syg kamu.. ^,^
KISAH 2..
mengeluh jup nk start kisah 2 ni.. hihihi
dlu miss dah setkan dlm kpla, "klu aku dpt keje gomen, aku xnak JKR.."
xtau la knpa dan mengapa...
pas hmpir 3 thun keje swasta, miss dpt surat twrn dri KEMENTERIAN KERJA RAYA..
hahaha.. hamik kau! parents suh trima, miss xnak! tp ckp ibu bapa kta xble bantah... 
msti ada hikmahnya jgk klu miss trima twrn tu.. 
till now, miss dh keje ngn goment 1 tahun, 3 bulan..
alhamdulillah.. rezeki dri ALLAH... aminnnnn...
okey2... habis jgk kisah 1.. xnak pnjg2 gk..

akhirnya miss sgkut jgk kt cni.. hahaha

sbnrnya ade lgi bnda yg miss xnk! tp biarlah rahsia.. ;b
okeyla.. miss stop smpi cni aje.. mau smbng keje.. till then.. ;)
assalamualaikum..

p/s ~ klu ade org msuk meminang xkan nk ckp TIDAK jgk?? hahahahaha... ;b

34 comments:

  1. slalunya org cakap yang x nak la 2 la yang kita akan dapat.. hihihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. mmg btul pn.. tu la yg trjdi kt mis skrg ni.. ;b

      Delete
  2. adalah orang seberang nk dtg masuk meminang tuu.. ammboiiii

    ReplyDelete
  3. yang kite tak suke tak semestinye tak baik untuk kite kan...

    ReplyDelete
  4. takdir penentu segala...

    dah macam lagu jamal abdillah pulak...

    ReplyDelete
  5. Hehe.Comel je nama kete miss whitey.Tu la kan.Sha dulu pon selalu yg xnk tu la yg dapat.Pengajarannya jangan x suka sangat ngan satu2 perkara atau benda.Takut yg x ske n xnk tu yg kte dapat. :)

    ReplyDelete
  6. Saya pown Myvi gak warna grey Meladion. 5 tahun bekerja dgn JAWI baru dapat beli keta tu. Apapun, bersyukur sgt2 coz ada gakla keta even keta idaman tu Hyundai... hehe...

    ReplyDelete
  7. Haaaa. itu la, yg mana xde dalam list tu la terjadi.
    Myvi pOm cantik jee. Putih tu class taw. :)

    ReplyDelete
  8. miss pinjm keta buleh??
    miss katekan TIDAK pd rokok..

    ReplyDelete
  9. myvi ok la tu...at least ada...hehe

    ReplyDelete
  10. saya aim keta lancer ngan honda civic :)
    tak tau la mampu beli ke tak.

    ReplyDelete
  11. syukur la tu rezeki. InshaAllah berkat kalau ikut cakap parents. ;)

    ReplyDelete
  12. Kalau ada sorang tokwan umur 80 masuk meminang? :P Upssss....

    ReplyDelete
  13. kadang2 apa yg kita tak nak tu yg senang kita dapat,
    & apa yg kita nak tu susah nak dapat.

    ReplyDelete
  14. rezeki dah berpihat dekat miss tuh. janga pulak di tolak yer

    ReplyDelete
  15. kebiasaannya apa yang kita tak nak..tulah yang akan menjadi milik kita. :)

    ReplyDelete
  16. besny ade kete... sy tkde lesen kete lg T_T haha

    ReplyDelete
  17. org tua2 kta rezeki jgn tolak heheh

    ReplyDelete
  18. maybe pattern myvi dulu x smart macam myvi skrg.. hehehe ena pun tak suka myvi pattern dlu, macam orang bontot beso.. hahahaha

    ReplyDelete
  19. hye salam pkenalan..name kite same la,ade zahirah gak kt dpan..:p same gak,myvii xmsuk dlm list kete idaman..nak jazz!!!>_<

    ReplyDelete
  20. pergh 3 in 1 ..

    lancer ke, kapal terbang ke ap ke . angan2 takpe . boleh kalau nak . tp usaha lah .. :)

    ReplyDelete
  21. wah..bestnya..bila nak bawak saya jalan2 naik miss whitey tu???hehehe

    ReplyDelete
  22. wahh..rezeki keje gabemen..best!miss whitey..kalau niesa nak carik miss pinky!hehe

    ReplyDelete
  23. bestnya ada kereta.. bolehlah bawa jalan2 kt ibukota..

    bilalah dpt pegang kunci, sterng sendiri (berangan) inshaalah satu hari nanti..

    ReplyDelete
  24. mmg kena katakan TIDAK.hahaha

    hana berangan nak kereta ferrari.hehe berangan je

    ReplyDelete
  25. Haaaaaa kesimpulannya mmg jangan katakan tidak laa. Hahaha! Next tyme if rasa taknak pun takyah cakap apa2. Sbb cakap taknak tu yg dea datang tu. Hahaha! Apa2 hal tu sume rezeki kan? Pernah gak terkena benda gini @.@

    ReplyDelete
  26. selalunye macam tu lah..apa yg kita tak nak..selalunye kita dapat..^^
    Best keja gomen.. :)

    ReplyDelete
  27. macam curious pulak apa benda2 lain yang miss x nak tu.. hoho!

    apa2 pon, semua nya dah dirancang rapi oleh Allah! Dia tau apa yang terbaik walau pon kita kata kan tak nak! :)

    ReplyDelete