Followers

MARI MENABUNG

Friday, April 26, 2013

fakta

assalamualaikum semua...
selamat pagi.. salam jumaat..
waa.. sok cuti klas cancel... tp ade projek lain.. hihihi
ari ni sya nk share 1 fakta...

last month ade pegi kursus pasal building construction kat bangi..
ade sorg penceramah ni share ngn ktorng 1 fakta yg agk funny tp 
bla dah tau bru kta sedar ape yg kta buat tu bahaya...

fakta itu adalah.......
klu kta bru pas projek kt tandas,
mesti nk flush kn?
btul x ape yg korg buat ni...
msa flush tu msti korg tgk dlm tandas kan??
sma ada dh clear atau blum...
sory agk kotor ckit....
kihkihkih.....

sebenarnyakan, sblm kta flush toilet ttup dlu penutup tndas tu..
tp klu tandas cangkung cmna plk? ttup ngn paper kot? hahaha
sbb msa kta flush tu, 1 gas akan dibebaskan..
sya dah lupa ape name gas tu.. dah google tp x jmpa laa...
gas tu klu trhidu boleh menyebabkan perkembangan otak terbantut...
kesannya mgkin dlm jangka panjang kot...
so pasni sblum flush ttup dlu then bru bkk blik.. ok? hihihi

entry tah ape2 tah but im very sure ramai yg x tau kan? trmasuk la tuan pnya blog ni...
akhir kata, ingat tau TUTUP... jgn TAK TUTUP.... hehehe
okey la sya stop smpi sni aje..
ade ape2 fakta lagi sya akan share..
bye2 sume.. happy reading to all...
wassalam.....





16 comments:

  1. Wah, nice sharing sis.. anna pon baru tahu ni.. kena bagitahu rakan2 n saudara mara la ni..

    ReplyDelete
  2. info menarik , sll tgh berak , komfom 3 kali flush , 3 kali dapat gas tu

    ReplyDelete
  3. hehehe...baru tau sebenarnya...x pernah pulak nak tutup...belasah jer....agak2 clean baru bla...fuhh !

    ReplyDelete
  4. thnks info dik..pasnie wajib tutup..x mau gas tue bermaharajalela..:)

    ReplyDelete
  5. oo yaka kna ttp dlu..hihi.baru tau..

    ReplyDelete
  6. Memang pun tak tau hehe.....TQ share benda ni NZ

    ReplyDelete
  7. ooo memang pun sy buat, so dah tahu, nak emmmmm hehehe ..
    thank dgn share tu,,,

    ReplyDelete
  8. time flush baru gas tu keluar?
    x paham?
    tindak balas kimia apa yg berlaku waktu tu sampai ada gas yg keluar waktu sedang dipam ek?
    kalau gas tu keluar waktu sedang "menekan" logik gak :p

    ReplyDelete
  9. erk.. baca entry ni terbau2 lak ngn jamban..

    ReplyDelete
  10. erkkk.. kesan jangka panjang? huhuhu.. thanks for sharing sis (:

    ReplyDelete
  11. ohh yer ke..baru tau ni. Thanks berkongsi :)

    ReplyDelete
  12. Oooooo. Cm tu ehhhh. Ok2. Pasni kena tutup ahh. Tq sharing ♥

    ReplyDelete
  13. ohh.. belajar something harini. tq miss! ;)

    ReplyDelete
  14. tak tahu pun.ada kesan rupanya. nanti nak flush blh tutup.

    ReplyDelete
  15. betul tu..
    ingtkan yaya sorng je tau pasal info tu..hehe ;p
    yaya pon lupa apkh jenis nama bkteria yg terbebas keluar tu..ngee lama dah..

    ReplyDelete